ВЕСТИ

06.11.2023.

Нова инфо сесија: Позив за доделу донација за јавно заговарање и учешће грађана

Београдска отворена школа и ЕУ Инфо центар организују инфо сесију о Позиву за доделу донација за јавно заговарање и учешће грађана у среду 8. новембра у 11 часова у ЕУ Инфо центру у Београду. 

Инфо сесија ће бити организована у хибридном формату – уживо у ЕУ инфо центру и онлајн путем платформи Youtube и Zoom.

Све заинтересоване организације цивилног друштва се могу пријавити за онлајн учешће путем овог линка. (*напомена: потребно је инсталирати најновију верзију Zoom апликације). 

Подсетимо, у оквиру Позива за доделу донација за јавно заговарање и учешће грађана ОЦД могу добити финансијску подршку у вредности од 3.000 до 40.000 евра за активности на оснаживању улога цивилног друштва кроз процес јавног заговарања, чиме се доприноси јачању демократског друштва и оснажују капацитети организација цивилног друштва које у реализацији својих активности активно укључују грађане.

Такође, заинтересоване организације цивилног друштва ће на инфо сесији имати прилику да се информишу и о другим донацијама расписаним у оквиру пројекта „ЕУ Ресурс центар за цивилно друштво у Србији“ као што су Донације за неодложну подршку и Донације за покретање нових идеја и развој организација – за које је позив отворен током целе године.