ВЕСТИ

23.08.2023.

Обука: Актуелне Измене и допуне Закона о јавним набавкама

У току је поступак измене и допуне Закона о јавним набавкама, чија примена је планирана од 1.1.2024. године. Балкански Савет за одрживи развој и едукацију организује 20. септембра обуку на којој ће учесници бити упознати са свим новинама које доноси Нацрт закона, као и новим и измењененим одредбама овог закона. Такође, биће предочена поједина тумачења одредаба које остају у примени, али стварају недоумице у пракси, иако је закон у примени пуне три године. Осим тога, на обуци ће бити указано и на најчешће недоумице у пракси које се односе на одредбе које прописују изузетке од примене закона.

Предавач: Јелена Влаховић - руководилац групе за нормативне послове; Сектор за регулативу и мониторинг над применом прописа о јавним набавкама.

НАСТАВНИ ПРОГРАМ:
Најчешће дилеме из праксе код примене и изузимања од примене одредаба Закона о јавним набавкама

1. део програма:

  • Које новине уводи Нацрт закона о изменама и допунама Закона о јавним набавкама, чија примена је планирана за 1.1.2024. године?

2. део програма: 

  • Како се тумаче поједине одредбе важећег ЗЈН које изазивају недоумице у пракси?
  • Када наручиоци немају обавезу да примењују Закон о јавним набавкама?
  • Изузеци прописани чл. 11-21. и 27 ЗЈН
  • Где су најчешће дилеме у пракси?

3. део програма:

  • Питања и одговори

Начин реализације, котизација и попуст:

Наставу можете пратити, по сопственом избору, у сали, или он-лине преко ЗООМ платформе.

1. За присуство у наставној сали, котизација износи 13.500 (+ПДВ) и обухвата наставу, наставни материјал, директно интерактивно учешће у предавању и послужење у паузама.

2. За учешће на настави путем ЗООМ платформе котизација износи 12.500 (+ПДВ). Настава се прати у реалном времену, заједно са учесницима који су физички присутни у сали. Питања се постављају путем чета, а предавач ће на њих да одговори након паузе или на крају предавања.

Обе групе учесника слушају наставу у исто време!

10% попуста за брзе уплате, додатни попусти за више учесника из исте организације.

Образац пријаве можете преузети овде. Попуњену пријаву послати на balkanskisavetbg@gmail.comЗа све додатне информације позовите: 011/6558305 или 064/8213322

Извор: Балкански савет