ВЕСТИ

29.05.2023.

Јавни позив за подношење кандидатуре за чланство у Савету за развој ОЦД

Након завршеног вишемесечног консултативног процеса са организацијама цивилног друштва на тему оснивања саветодавног тела за развој и сарадњу са цивилним друштвом, Министарство за људска и мањинска права и друштвени дијалог упућује Јавни позив организацијама цивилног друштва за кандидатуру за чланство у Савету за стварање подстицајног окружења за развој цивилног друштва.

Стратегијом за стварање подстицајног окружења за развој цивилног друштва у Републици Србији за период 2022-2030. године, као и пратећим Акционим планом је предвиђено оснивање саветодавног тела за развој и сарадњу са цивилним друштвом Владе Републике Србије као једног од важних институционалних механизама сарадње јавног и цивилног сектора. Савет је један од могућих модела структурираног дијалога Владе и организација цивилног друштва и представља важан механизам јачања принципа партиципације, отворености јавне управе и инклузивности процеса креирања јавних политика.

Јавни позив организацијама цивилног друштва за подношење кандидатуре за чланство у Савету за стварање подстицајног окружења за развој цивилног друштва трајаће до 7. јуна 2023. године.

Преузето са сајта Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог.