ВЕСТИ

17.10.2024.

Конкурс за награду Јелена Шантић отворен до 29.октобра

Фондација Јелена Шантић објављује конкурсе за националну и регионалну награду Јелена Шантић: “За храбре искораке”, установљену у част Јелене Шантић, активисткиње и уметнице која је неуморно радила на промоцији мира, људских права, толеранције и солидарности. Награда препознаје и награђује уметничке и друштвене иницијативе које својим радом настављају њен дух и вредности кроз пројекте и акције које доприносе позитивним друштвеним променама.

Национална Награда Јелена Шантић

Награда је намењена онима који су у протеклом двогодишњем периоду, од 2022. до 2024. својим креативним праксама значајно допринели борби за људска права и афирмацији појединаца, појединки и малих група у друштвеним променама у Србији. Додељује се за ауторско дело, иницијативу, пројекат, истраживање, дигиталну кампању или јавни догађај.
Национална награда Јелена Шантић се реализује у оквиру пројекта ”Линкуј промену: Дигитални активизам на делу” уз подршку Британске амбасаде у Београду.

Регионална Награда Јелена Шантић

Награда је намењена женским иницијативама из Србије и Црне Горе које су кроз своје дигиталне праксе допринеле борби за људска права, помирење, афирмацију жена и малих група у друштвеним променама у периоду од 2022. до 2024. године.

Регионална награда Јелена Шантић се реализује у оквиру пројекта “Digital Empowerment Initiative: Elevating Women’s Voices in Serbia and Montenegro” у сарадњи са Центром за женска права из Подгорице и уз подршку Balkan Trust for Democrac, пројекат German Marshall Фонда и USAID.

Номинације за националну и регионалну награду могу се поднети путем онлине пријаве, најкасније до 29.10.2024. Пратећа документација може се послати до 29. октобра 2024. године на: konkurs@fjs.org.rs са назнаком Национална/Регионална награда Јелена Шантић: “За храбре искораке.”

Смернице за пријаву и пријавни формулари:

НАЦИОНАЛНА НАГРАДА ЈЕЛЕНА ШАНТИЋ

РЕГИОНАЛНА НАГРАДА ЈЕЛЕНА ШАНТИЋ

 

Извор: Фондација Јелена Шантић