ВЕСТИ

23.09.2024.

Позив за учешће у програму ,,Тренинг за тренере о транзиционој правди”

Иницијатива младих за људска права организује програм „Тренинг за тренере о транзиционој правди” као прилику да стекнете и развијете вештине вођења тренинга који се баве транзиционом правдом и суочавањем са прошлошћу.

Програм ће се одржати у Сремским Карловцима од 29. октобра до 3. новембра.

Број учесника/ца ограничен је на 15. 

Кроз учествовање у програму, стећи ћете вештине вођења радионица, рада са различитим групама, коришћење различитих метода и техника попут групне дискусије, брејнсторминг-а или индивидуалног рада. Стећи ћете практично знање како да приступате различитим групама кроз симулације радионица и упознаћете се са могућношћу коришћења филма као алата за вођење радионица о транзиционој правди. Након обуке, имаћете прилику да примените стечено знање кроз организовање и одржавање тренинга у вашим срединама уз подршку Иницијативе младих за људска права. 

Овај програм је намењен младим особама из Србије од 18 до 30 година. Радни језик програма је српски. 

Тренинг се спроводи у оквиру пројекта ,,Тренинг за тренере транзиционе правде,, који је усмерен ка образовању младих тренера и тренерица транзиционе правде са циљем већег учешћа младих у изградњи мира и демократије у региону. 
Пројекат је подржан од стране Европске омладинске фондације и спроводи га Иницијатива младих за људска права.

ПРИЈАВЕ
За учешће на програму можете попунити следећи формулар. Пријаве су отворене до 15.октобра. Изабрани учесници и учеснице биће обавештени о резултатима њихове пријаве најкасније до 20.октобра. 

ТРОШКОВИ УЧЕШЋА
Трошкови превоза до и од Београда (превоз од Београда до Сремских Карловаца и назад организује Иницијатива), смештаја и хране за све учеснике и учеснице покривају организатори. Уколико имате додатних питања у вези са програмом контактирајте организаторе путем мејлова irina.radosavljević@yihr.org и vladimir.huba.aradi@yihr.org.

Извор: Иницијатива младих за људска права