ВЕСТИ

04.09.2024.

БИРН: ИЗВЕШТАВАЊЕ О ДИГИТАЛНИМ ПРАВИМА И СЛОБОДАМА

Отворен позив за пријаве !!! Крајњи датум за подношење пријава: 19. септембар 2024

Балканска истраживачка мрежа (БИРН) објављује отворен позив за подношење пријава за добијање грантова у области дигиталних права и слобода за 2024. годину.

Позив је отворен за медије и организације цивилног друштва из земаља Западног Балкана (Албанија, Босна и Херцеговина, Косово*, Црна Гора, Северна Македонија и Србија) које се већ баве истраживањем и извештавањем о дигиталним правима и слободама или су заинтересоване за теме које се тичу повреда дигиталних права и слобода које се дешавају у региону, или које се у свом раду баве дешавањима у вези са развојем и управљањем глобалним интернетом.

Медији и организације цивилног друштва ће у склопу добијеног гранта имати прилику да блиско сарађују са уредницима  БИРН-а и специјализованим тимом за дигитална права, као и да добију техничку подршку током трајања гранта.

Добитници ће такође имати прилику да објаве свој рад на неким од БИРН-ових регионалних платформи, као што су Балкан Инсајт и водећи локални медији БИРН-а, што ће им омогућити да информишу и ангажују широку регионалну публику.

Више о програму и начину пријаве можете прочитати на овом линку (пријава је на енглеском језику).

Извор: БИРН