ВЕСТИ

03.05.2023.

ЕУ Ресурс центар инфо дан – нове могућности за цивилно друштво у Србији

На инфо данима који ће бити организовани у пет градова и општина у Србији разговараћемо о могућностима које ће нови пројекат „ЕУ Ресурс центар за цивилно друштво у Србији“ пружити представницима цивилног друштва у наредне четири године али и о изазовима са којима се цивилно друштво суочава у свом свакодневном раду. Придружите нам се на догађајима у Новом Саду, Ужицу, Нишу, Бору и Јагодини!

У недељи пред нама, од 09. до 15. маја организујемо „ЕУ Ресурс центар инфо дане“ серију догађаја, у пет градова и општина у Србији, са представницима цивилног друштва. Примарни циљ састанака јесте представљање могућности које пројекат пружа представницима цивилног сектора. Поред тога, инфо дани ће бити прилика да се прикупе додатне информације о потребама цивилног друштва у различитим регионима у Србији, како би се активности и правци деловања на пројекту прилагодили дефинисаним потребама.

Београдска отворена школа, заједно са партнерима: Новосадском новинарском школом, Ужичким центром за права детета, ЕНЕЦА-ом, Младим пољопривредницима Србије, Сигурним стазама, Новом планском праксом и Фридрих Еберт Фондацијом, а уз подршку Делегације Европске уније у Србији, спроводи четворогодишњи пројекат под називом „ЕУ Ресурс центар за цивилно друштво у Србији“. ЕУ Ресурс центар за цивилно друштво у Србији је место подршке за представнике цивилног друштва које раде на приближавању Србије Европској унији. У наредне четири године помагаћемо раст и развој организација и неформалних група грађана кроз унапређење њихових капацитета, умрежавање и финансијску подршку. Кроз финансијску и менторску подршку, али и програм јачања капацитета, ЕУ Ресурс центар за цивилно друштво у Србији ће оснажити најмање 300 организација цивилног друштва и 280 неформалних група.

ЕУ Ресурс центар Инфо дани, одржаће се у пет различитих градова, од 09. до 15. маја 2023. године и то следећим распоредом:

09. мај – Ужице, у Градском културном центру, са почетком од 11:00 часова,

10. мај – Ниш, уДели простору, са почетком од 11:00 часова,

11. мај – Бор, у Медиjа центру, са почетком од 17:00 часова,

12. мај – Јагодина, у просторијама Црвеног крста, са почетком од 15:00 часова,

15. мај – Нови Сад, у Омладинском центру ОПЕНС, са почетком од 17:00 сати.

Догађаји ће бити организовани у виду дискусије. Придружите нам се у Вама најближем граду и допринесите развоју јаког и отпорног цивилног друштва у Србији!

Сва питања у вези са пројектним активностима можете упутити на имејл: : euresurscentar@bos.rs или на број телефона: 0606551901.