ВЕСТИ

29.08.2024.

Отворен је други круг пријава за упис 32. генерације образовног програма Студије будућности

Београдска отворена школа је отворила други круг пријава за упис 32. генерације образовног програма Студије будућности! Ако студираш на неком од универзитета у Србији, имаш до 27 година и желиш да се лично и професионално развијаш, пријави се и постани део нове генерације програма.

Конкурс је отворен до 8. септембра до 23:59 часова.

Поред стицања бројних и разноврсних знања, Студије будућности за циљ имају и да полазницима и полазницама обезбеде стицање многих практичних вештина које су од посебног значаја како за професионални, тако и за лични развој.

Образовни програм Студије будућности реализује се кроз:

  • Предавања знања;
  • Радионице вештина;
  • Менторски програм;
  • Психолошку подршку.

Програм је намењен онима који ће у октобру 2024. године имати до 27 година и бити студенти/киње треће или завршне године, апсолвенти/киње или студенти/киње мастер студија на неком од универзитета у Србији.

Избор студената за Студије будућности одвија се у три фазе:

  • Пријављивање кандидата,
  • Тестирање,
  • Интервју и коначан избор.

Програм траје од октобра 2024. до маја 2025. године.

Предавања знања су конципирана тако да студенти и студенткиње стекну најразличитија знања из бројних области, односно у погледу актуелних и значајних тема и реализују се кроз два модула – Знања за будућност и Нови свет. На овим модулима имаћеш прилику да сазнаш више о глобалним конфликтима и кризама, политичком утицају, банкарству и финансијама, климатским променама, друштвеним проблемима, психолошким појавама и процесима, новим технологијама и многим другим темама.

Радионице вештина су прилика да стекнеш вештине које су ти потребне у професионалном и личном развоју. Кроз радионице на целинама Вештине будућности и Управљање каријером и радне праксе ћеш стећи бројне корисне и потребне вештине: вештину говорништва и јавног презентовања, вештину јавног и телевизијског наступа, такође, радионице ће ти помоћи да стекнеш вештине које су неопходне за савремени свет рада, односно како да напишеш ЦВ, како да се припремиш за пословни интервју, али и како да усмериш свој професионални развој. Београдска отворена школа нуди помоћ и подршку при проналажењу радне праксе за све студенткиње и студенте који то желе.

Менторски програм је прилика да сарађујеш са истакнутим појединцима из различитих сфера који су изградили изразито успешне каријере. У зависности од твојих циљева и преференција, добићеш ментора/менторку који ти може помоћи у професионалном и личном развоју.
Псиолошка подршка се реализује у форми радионица на којима можеш сазнати више о себи, успостављању односа, о томе како препознати позитивне и негативне емоције, научићеш шта подразумева слика о себи.

На програму Студије будућности се организује и низ слободних активности кроз које студенти и студенткиње имају прилику да се боље међусобно упознају, да нађу заједничка интересовања, али и науче нешто ново једни од других. Полазници и полазнице сваке генерације у току трајања програма иду у посете позоришту, биоскопу, али и заједничке изласке и дружења. Посебан значај има и Зимска школа тимског рада, а која се организује у виду зајендичког путовања ван Београда, а подразумева низ интересантних радионица тимског рада.

Додатне информације о програму и начину пријављивања можеш пронаћи у следећем документу.

 

Извор: Београдска отворена школа