ВЕСТИ

26.04.2023.

МОДС у чланству Савета за праћење спровођења Стратегије превенције и заштите од дискриминације

Влада Републике Србије је на седници одржаној 6. априла 2023. године донела одлуку о оснивању Савета за праћење спровођења Стратегије превенције и заштите од дискриминације за период од 2022. до 2030. године. Међу члановима Савета се налази представница МОДС-а Јелена Жунић Цицварић (Ужички центар за права детета).

Савет за праћење спровођења Стратегије превенције и заштите од дискриминације ће бити повремено радно тело Владе, а његов задатак ће бити да прати напредак у извршењу мера предвиђених Стратегијом превенције и заштите од дискриминације за наведени период, као и спровођење активности утврђених акционим плановима за спровођење Стратегије. Савет ће такође пратити поштовање предвиђених рокова, благовремено упозоравати на ризике и усвајати извештаје о спровођењу Стратегије.

Уз Јелену Жунић Цицварић, у чланству Савета за праћење спровођења Стратегије превенције и заштите од дискриминације се налазе представници других чланица МОДС-а. Међу њима су Маја Симић из Фондације „СОС Дечија села Србија“ и Александар Каров из Центра за несталу и злостављану децу.

Преузето са сајта МОДС.