ВЕСТИ

11.06.2024.

Грађани имају моћ – Позив за подношење пројектних идеја

Ваљевци имају моћ да се изборе за чистији ваздух;
Ужичани имају моћ да заштите свој Трг партизана од реконструкције;
Пожежани имају моћ да покрену Локални савет за безбедност и креирају безбеднију заједницу;
Краљевчани имају моћ да стану на пут незаконитој изградњи мини-хидроелектрана;
Новосађани имају моћ да заштите Национални парк „Фрушку гору”.

Грађани имају моћ!

Позивамо вас да нам се придружите и наставите низ јер Црта верује у снагу активизма у свим локалним заједницама широм Србије.

„Грађани имају моћ” је Цртин програм подршке удруженим грађанима у њиховој борби за функционално друштво и очување јавног интереса, ентузијастима који су истрајни у позивању институција да транспарентно, доследно и у складу са законом обављају свој посао. Подршка је намењена иницијативама у чијем су фокусу конкретни локални проблеми које заједница препознаје као приоритет и чије је решење у рукама надлежних институција – било да је реч о заштити животне средине, урбанизму, безбедности, заштити људских права, здравству или некој другој важној области.

Програм је део пројекта „Снага активизма”, који финансира Америчка агенција за међународни развој (УСАИД), а спроводи Траг фондација и партнерске организације Црта, Кровна организација младих Србије (КОМС), Феминистички културни центар БеФем, Славко Ћурувија фондација (СЋФ) и Српски филантропски форум (СФФ).

Текст позива у целости можете прочитати овде.

Формулар за пријаву можете преузети овде.

Пројектну документацију потребно је послати на grants@crta.rs најкасније до понедељка, 24.6.2024. године до 23:59 часова. Пријаву насловити са: Грађани имају моћ 2024 – Име организације.

Сви пријављени ће бити обавештени о исходу пријаве.

Заинтересовани сва питања могу слати током целог трајања позива до 24.6.2024. године на е-маил адресу: grants@crta.rs.

Извор: Црта