ВЕСТИ

29.05.2024.

Позив на догађај: Колико је зелена Европа – презентација најбољих пракси заштите животне средине у ЕУ

Поводом обележавања Зелене недеље, пројекат „Пулс Европе – Медијске посете ЕУ“ и Делегација ЕУ у Србији организују догађај под називом „Колико је зелена Европа - презентација најбољих пракси заштите животне средине у ЕУ“ у четвртак, 6. јуна 2024. године у Београду.

Презентација најбољих пракси ЕУ у сектору заштите животне средине ће се одржати у три дела:

  • Током пројекције филма (у трајању од 25 минута) "Зелена Европа" у продукцији РТС-а, који је компилација медијских извештаја из шест земаља ЕУ, произведених уз подршку пројекта Пулс Европе. Све медијске приче фокусиране су на заштиту животне средине (различити аспекти);
  • На панел дискусији која окупља ауторку филма, новинарку/уредницу РТС-а Драгану Живојновић, програмског менаџера Делегације ЕУ Антоана Авињона, пројектног менаџера Београдске отворене школе Лазара Јовчића и новинарку/уредницу Еколиста Мајду Адлешић, који ће заједно са публиком поделити шта је ЕУ учинила за своје државе чланице у области заштите животне средине, као и где се Србија данас налази у својим напорима да достигне европске стандарде, уз финансијску помоћ ЕУ и
  • Кроз изложбу фотографија која приказује најважније податке о стандардима и политикама заштите животне средине у неколико земаља ЕУ.

Пројекат ће омогућити рефундацију путних трошкова за колеге и колегинице који долазе ван Београда.
Молимо вас да, уколико сте заинтересовани да присуствујете, пошаљете мејл на адресу office@mediatrips.eu,.За све додатне информације можете се обратити  Марини Ракић - Вођа пројекта Пулс Европе – медијске посете ЕУ: marina.rakic@mediatrips.eu; +381 64 17 18 057.