ВЕСТИ

17.04.2024.

Отворен наградни конкурс „Они су хероји 2024" до 3. маја

Коме бисте рекли браво и хвала за солидарност, храброст и подршку? За којег дискретног хероја из ваше околине треба да чује цела Србија?

Отворен је нови циклус конкурса „Они су хероји“, у организацији Делегације Европске уније у Србији. Сви грађани могу путем веб-сајта www.onisuheroji.rs да номинују појединце и појединке који су се протеклих годину дана истакли у локалној заједници својом посвећеношћу и несебичним делима.

Номиновање најинспиративнијих и најхрабријих појединаца – наших суграђана, пријатеља, чланова породица – из целе Србије, трајаће дo 3. маја. Ко ће бити хероји за 2024. годину, одлучиће јавно гласање, уз комисијску проверу, а правила и услови конкурса дефинисана су на поменутом сајту. Херојима и хероинама биће уручене специјалне Херојске картице, са сетом вредних поклона, које су обезбедилие познате националне и међународне компаније.

Конкурс „Они су хероји“ покренула је Делегација Европске уније у 2020. години, у жељи да награди дела солидарности која су важна за свако друштво и на тај начин истакне једну од темељних вредност на којима почива ЕУ.

Номинуј свог хероја или хероину већ сада – путем сајта onisuheroji.rs. Нема малог доброг дела, рачунају се свака несебична акција, херојски потез и пожртвованост за другог!

Извор: ЕУ Инфо мрежа