ВЕСТИ

12.04.2024.

Локални омладински форум у Суботици 19. април

Београдска отворена школа те позива да учествујеш на Локалном омладинском форуму посвећеном безбедности који се одржава 19. априла у Суботици на адреси Шандора Петефија 15, (Простор УГ Клара и Роса). На Локалном омладинском форуму ћемо разговарати о томе колико су млади у Суботици безбедни, шта утиче на стварање осећаја безбедности или небезбедности, коме се обраћамо онда када смо угрожени али и чути искуства из земаља чланица Европске уније у вези са активизмом за безбедну локалну заједницу.
 
Догађај ће почети у 13.30 часова и састојаће се из две целине, кратке панел дискусије и World caffe-а у трајању од по 45 минута. Локални омладински форум представља активност која се спроводи у оквиру програма ,,Цивилно друштво за унапређење приступања Србије Европској унији – Europe ASAP’’ који реализује Београдска отворена школа уз подршку Краљевине Шведске.
 
На основу истраживања које је спровела Београдска отворена школа о ставовима средњошколаца и средњошколки о Европској унији, дошли смо до закључка да је безбедност једна од важних тема за младе у контексту приступања Србије Европској унији. Стога смо желели да наш форум посветимо питању безбедности, са фокусом на Суботицу и околину, као и да кроз дискусију са младима укажемо на примере добре праксе присутне у Европској унији.
 
Молимо вас да своје присуство потврдите на ЛИНКУ

Извор: ЕУ Ресурс центар за цивилно друштво у Србији