ВЕСТИ

11.04.2024.

Конкурс за награду "Волонтери природи по мери"

Препознајући и вреднујући изузетна ангажовања појединаца који волонтерски спроводе активности на заштити природе, а мотивисани дугогодишњим радом са волонтерима, као и радом на заштити и очувању биодиверзитета и заштићених подручја, Млади истраживачи Србије отварају конкурс за доделу награде “Волонтери природи по мери”, која се додељује у оквиру пројекта "Заједно за животну средину”.Циљ конкурса је да промовише значај укључивања волонтера у активности заштите природе, да подстакне иницијативе појединаца и организованих група, као и да покаже вредности волонтерског рада, сарадње и укључивања грађана у процесе доношења одлука у вези са заштитом природе.

Додељивањем награде “Волонтери природи по мери” настоји се да се повећа подршка грађана заштићеним подручјима и да се волонтирање промовише као друштвена вредност.Детаље о условима конкурса и онлине формулар за пријављивање погледајте на ЛИНКУ.
 
Рок за слање пријава за „Волонтери природи по мери“ је до 6. маја 2024, а одлуку о добитнику доноси комисија, коју чине стручњаци из институција и организација цивилног друштва.

Признање за изузетан волонтерски ангажман на пољу заштите природе биће додељено на Међународни дан биодиверзитета 22. маја 2024.

Награда „Волонтери природи по мери“ представља само један од начина на који Млади истраживачи Србије, у сарадњи с Београдском отвореном школом и осталим партнерима на пројекту “Заједно за животну средину, стварају повољније услове за волонтирање и омогућавају бољу заштиту природе.

Конкурс "Волонтери природи по мери" се реализује у оквиру пројекта „Заједно за животну средину“ који спроводе Београдска отворена школа (БОШ) и Америчка агенција за међународни развој (УСАИД) у сарадњи са Младим истраживачима Србије (МИС), Међународном унијом за заштиту природе (IUCN), удружењем ENECA, међународном организацијом  The Nature Conservancy (TNC) и Америчком привредном комором у Србији (AmCham)

Извор: Млади истраживачи Србије