ВЕСТИ

09.04.2024.

Позив за подношење предлога пројеката за Омладински фонд „Локалне иницијативе младих“!

Фондација Центар за демократију објавила је позив за подношење предлога пројеката у оквиру Омладинског фонда „Локалне иницијативе младих“. Активност се организује у оквиру пројекта Регионални дијалог младих за Европу, који финансира Европска унија. 

Омладински фонд за локалне иницијативе младих обезбедиће грантове за подршку одабраним организацијама цивилног друштва за пројекте који ће подстаћи и унапредити партиципативне омладинске политике у заједницама Западног Балкана кроз подршку омладинским иницијативама и активном учешћу младих у праћењу реформи и омладинских политика у региону Западног Балкана.
Позив је отворен за организације цивилног друштва регистроване у Албанији, Босни и Херцеговини, Косову*, Северној Македонији и Србији, а рок за достављање концепта је 8. мај 2024. године до 20:00 часова.

Инфо сесија о овом Позиву биће одржана онлајн, 12. априла 2024. године, од 12:00 до 13:30 часова на енглеском језику. Пријава за инфо сесију врши се путем формулара

Омладински фонд „Локалне иницијативе младих“ је финансијска подршка трећим лицима, односно „суб-грантинг“ активност у оквиру трогодишњег регионалног пројекта „Регионални дијалог младих за Европу“, који финансира Европска унија у периоду 2023-2026. Пројекат „Регионални дијалог младих за Европу“ се финансира кроз Програм ЕУ за цивилно друштво и медије у корист Западног Балкана и Турске за 2021-2023 (ИПА III), а спроводи га Фондација Центар за демократију из Србије као водећи партнер у сарадњи са партнерским организацијама цивилног друштва са Западног Балкана: Академија за европске интеграције и преговоре (Албанија), Омладински центар (Албанија), Косовска иницијатива за стабилност (Косово*), Мрежа прогресивних иницијатива (Босна и Херцеговина), Фондација НВО Инфо центар (Северна Македонија) и Регионална академија за демократски развој (Србија).

Више информација о Позиву, као и пропратну документацију, можете пронаћи на линку.

Извор: Фондација Центар за цемократију