ВЕСТИ

03.04.2023.

Представљена дечија химна " За свако дете" – порука подршке правима детета у Србији

Мрежа организација за децу Србије (МОДС) са поносом представља дечију химну „За свако дете“ коју је компоновала амбасадорка МОДС-а, Ана Станић, поп певачица и композиторка, а текст химне написао је Дејан Алексић, књижевник за децу.Ова химна је посвећена дечијим правима и подсећа нас на важност поштовања и заштите права детета. Химна представља глас деце и симболизује снажну поруку да свако дете заслужује љубав, поштовање, једнакост и правичност.Уз подршку више од сто организација чланица МОДС-а, желимо да пошаљемо поруку да сваком детету треба омогућити једнаке могућности за раст, развој и остварење својих потенцијала.

Надамо се да ће химна „За свако дете“ допрети до многих одраслих, и да ће их подстаћи да се боре за права детета и бољу будућност за свако дете у Србији.
Извођачи химне и деца која су учествовала у снимању видео спотаМузички аранжман је урадио др Иван Илић, композитор, аранжер, диригент, џез музичар. У извођењу химне учествовали су уз Ану Станић, дечији хор Колибри, хор основне школе „Светозар Марковић“, харфисткиња из музичке школе „Мокрањац“ и оркестар РТС-а Биг бенд. У снимању видео спота су им се придружила деца из рањивих група, деца са Косова и Метохије, деца из основних школа Београда, Ниша, Новог Сада, Сремске Митровице.

Преузето са сајта Мреже организација за децу Србије.