ВЕСТИ

03.04.2024.

Јавна дебата: Локална стамбена политика Града Ниша – Где смо тренутно?

Локална фондација Ниш организује Јавну дебату „Локална стамбена политика Града Ниша – Где смо тренутно?”која ће се одржати у уторак, 9. априла, у Дели простору, Давидова 2а од 18 сати.

Разменићемо мишљења, искуства и идеје о механизмима управљања и одржавања стамбених јединица, као и о мерама које би локална самоуправа могла да обезбеди и на тај начин унапреди стамбену политику.

Грађани, као наши највећи савезници и директно заинтересоване стране, ће из личног искуства указати на проблемекоји настају код унапређења становања и квалитета живота, области у којима је помоћ најзначајнија, и даће конструктивне предлоге за њихово решавање.

Кроз ову прву, од две јавне дебате и две фокус групе које су у плану, прикупићемо најверодостојније информације о тренутном стању и потребама стамбених заједница, како бисмо на најбољи могући начин представили доносиоцима одлука могућности за побољшање локалне стамбене политике Града Ниша кроз кампању јавног заговарања.

На крају целокупног процеса ЛФН верује да заједничким радом грађана и представника локалних институција, које се баве унапређењем локалне стамбене политике, можемо покренути процес дефинисања адекватне и свеобухватне стамбене политике Града Ниша. Из организационих разлога потребно је најавити присуство путем Гугл упитника.

*Овај материјал објављен је уз финансијску помоћ Европске уније. За његову садржину одговорна је искључиво Локална фондација Ниш и она нипошто не одражава ставове Европске уније

Извор: Локална фондација Ниш