ВЕСТИ

27.03.2024.

Проглашени добитници седамнаесте ВИРТУС награде за филантропију

Са жељом #ДаДоброНеОстанеСкривено, Траг фондација је седамнаесту годину заредом одала признање и доделила ВИРТУС награде компанијама, предузећима и појединцима који су током 2023. године покретали и подржавали филантропске иницијативе у својим заједницама, дајући добар пример који треба следити.

Награда за корпоративну филантропију припала је компанији МК Групи. У оквиру свог програма друштвене одговорности “Подршка породици”, током 2023. године компанија је уложила 350.000 евра у реновирање вртића у осам заједница широм Србије. Такође, значајном донацијом од 20 милиона динара компанија је подржала Матерински дом у Краљеву и оснажила центре за подршку породици у Нишу и Рашки.

Први пут ове године, додељена је Награда тематски фокус за корпоративни допринос оснаживању жена и девојчица компанији Вега ИТ д.о.о. из Новог Сада, као и Награда тематски фокус за индивидуални допринос оснаживању жена и девојчица која је припала Јовани Ружичић из Београда.

ДП Залив д.о.о. из Црвенке је добитник Награде за дугорочно партнерство између пословног и цивилног сектора, док је Награда за мало и средње предузеће додељена ресторану Homa Fine Dining and Bistrot..

Награда за индивидуалну филантропију уручена је Мирославу Ђорђевићу, оснивачу фондације Тате Новосађани, а Награду за младе филантропе понела је Андреа Ћирић из Краљева. Добитници специјалних награда су Слободан Мајсторац, за изузетну хуманост; Нина Нинковић, за допринос промоцији филантропије; Ана Вељковић, за допринос промоцији женског предузетништва и Миодраг Костић, за допринос задужбинарству.

ВИРТУС награда за филантропију је установљена 2007. године, са циљем да се препознају и подрже представници пословног сектора, грађани и грађанке, који својим филантропским активностима, стратешки и дугорочно, доприносе развоју заједница у којима живе и послују. 

ВИРТУС награда за 2023. годину реализује се уз подршку Америчке агенције за међународни развој (USAID), ОАК фондације, Фондације Чарлс Стјуарт Мот и Фонда браће Рокфелер.

Извор: ТРАГ Фондација