ВЕСТИ

21.03.2024.

ДИГИТАЛНИ НАДЗОР И ДИГИТАЛНА ДИКТАТУРА │ IMPACTHUB, 26. МАРТ

Позивамо вас да се придружите округлом столу који организује Новосадска новинарска школа, а који ће се одржати у Београду 26. марта с почетком у 18 часова, у просторијама ImpactHub-a, Македонска 21.

Округли сто ће водити Филип Милошевић, Шер (Share) фондације, а кроз дискусију ћемо боље упознати архитектуру савремених система надзора и технологија иза њих: куда теку наши (мета)подаци, ко им има приступ, где се централизују, анализирају, и како се наши дигитални идентитети експлоатишу од стране корпорација и злоупотребљавају од стране наших влада уз помоћ вештачке интелигенције.

Историја је показала да свака технологија коју је могуће искористити за надзор и контролу, биће искоришћена за надзор и контролу. Опрез и отпор према дигиталном надзору су први кораци ка очувању достојанства сваког грађанина и социјалне групе у доба алгоритамског управљања и свеприсутније дигиталне опресије.

Округли сто је намењен представницима цивилног сектора, стручној јавности, представницима медија, студентима и свим заинтересованим грађанима и грађанкама. Ово је прилика да заједно размотримо важне теме и разменимо мишљења о кључним питањима која утичу на нашу заједницу.

Пријава за учешће на округлом столу: https://forms.gle/Xn4XQvJVotmhHoVd7.

Извор: Регионални ЕУ Ресурс центар за Војводину

Фото: Pixabay