ВЕСТИ

08.02.2024.

Радионица уживо „Ментално здравље и активизам”

Отворен је позив за пријаве на радионицу „Ментално здравље и активизам”, која ће се одржати у петак, 23. фебруара 2024. године од 11 до 14 sati у великој сали Куће људских права и демократије у Београду (ул. Кнеза Милоша 4).

Радионица у организацији Социативе је намењена свим активисткињама и активистима из различитих области, који имају потребу за умрежавањем и међусобном подршком у циљу превенције изгарања и бриге о менталном здрављу: питања социјалне заштите, образовања, омладинског рада и рада са младима, екологије, заштите мањинских права, заштита права LGBTQ особа, заштита животиња итд.

 „Живимо у времену где смо скоро сваког дана суочени са неправдама, системским пропустима и насиљем у друштву. Акушерско насиље, неправилности на изборима, аутобуси и тржне куће које горе, отровани радници у фабрици. Питамо се и заједно тражимо одговор на питање „Како одржати пламен активизма, а не сагорети?“ Циљ радионице је да пружи прилику за међусобну подршку, размену осећања и идеја о унапређењу система подршке за активисте и активисткиње.”

Радионица је бесплатна за све учеснике_це.

Радионицу воде психодрамске психотерапеуткиње и социјалне раднице:

  • Ивана Сератлић
  • Гордана Марчетић-Радуновић

Због ограниченог броја учесника и учесница, пријаве су обавезне путем онлине УПИТНИКА.

Извор: Социатива