ВЕСТИ

06.12.2023.

Speed dating са Европом у Дорћол Плацу

Пројекат “Пулс Европе – медијске посете ЕУ” организује “Speed dating са Европом”  – догађај  намењен младима, студентима, младим новинарима и медијским професионалцима. Догађај се организује у сарадњи са ЕУ инфо центром у Београду.

13. децембар 2023. (12:00 – 15:00)

Дорћол Плац (Добрачина 59, Београд)

О чему се ради?

Какав је “пулс Европе” данас, како живе и раде грађани европских земаља и шта су примери најбоље европске праксе? Одговоре на ова питања истражују заједнички пројекат “Пулс Европе – медијске посете ЕУ” и новинари многобројних домаћих медија који су учествовали у медијским путовањима у 16 земаља ЕУ које је пројекат организовао. Кроз медијске извештаје, новинари су извештавали грађане Србије, приближавајући им тако и на који начин су земље ЕУ решиле изазове у разним секторима са којима се Србија данас суочава – од заштите животне средине до борбе против корупције.
Како би се та сазнања приближила младима, пројекат “Пулс Европе” организује догађај назван “Спеед датинг са Европом” на коме ће релевантни саговорници најпре разговарати о томе како се млади информишу о Европи, а потом ће бити одржана спеед датинг сесија. Током сесије, биће омогућен разговор новинара са посетиоцима о најважнијим сазнањима и подацима у различитим земљама ЕУ, од Шведске до Италије.

За учешће на догађају можете се пријавити путем овог ЛИНКА.

Агенда догађаја: Спеед датинг са Европом 13.12.2023. Агенда

Омогућена је рефундација путних трошкова за долазак у Београд из других градова.
За више информација: Марина Ракић, 064 17 18 057.

Извор: ЕУ Инфо центар