ВЕСТИ

14.11.2023.

Отварање изложбе „Замисли промену“

Иницијатива младих за људска права у Србији (YIHR Србија) позива на отварање изложбе „Замисли промену” 15. новембра 2023. године у 18 часова, у Енџио хабу (Добрачина 4, Београд).

Изложба „Замисли промену” покушаће да исприча једну другачију причу о младим људима који већ 20 година не одустају од разговора о темама које су од суштинске важности за наше демократије. Ови млади људи вођени су идејом да су они равноправни чланови и чланице својих друштава а да политичка питања јесу питања о којима желе да се изјасне.
Ова изложба је омаж управо њима, младима који су својим деловањем правили ону малу али преко потребну разлику у сопственом окружењу. Та разлика је можда на нивоу друштва као колективитета била мала, али је она у својој бити била много више јер је била вредносна. Њихова дела и акције враћали су наду, наду да ће боље сутра доћи јер има ко да ради на томе.

Промена никада није дошла сама. Она је визија, поткрепљена знањем, новим спознајама, искуствима и енергијом. Она није задата, о њој се мисли, дискутује и преиспитује се. Она је лична исто онолико колико је и политичка. На променама се ради. Перспективе младих људи уткане су у ову поставку и њен су саставни део. Ово је прича о онима који су у промене веровали и верују још увек.

Изложба “Замисли промену” одржава се у склопу YIHR рођенданске недеље у оквиру које прослављамо 20 година борбе за демократију чији су главни стубови истина, мир и добросуседски односи.

Изложба ће бити отворена до 15. децембра, сваког радног дана, од 15 до 19 часова.

 

Извор: YIHR Србија