ВЕСТИ

03.11.2023.

„House in Order“: Програм обука за организације цивилног друштва

Верујући да је снажно грађанско друштво предуслов за даљи развој демократских капацитета Србије, пројектом “За снажније грађанско друштво”, ПартнерсГлобал са својим локалним партнерским организацијама, Партнерима Србија и Грађанским иницијативама жели да одговори на изазове с којима се грађанско друштво у Србији суочава последњих година, или деценија. Са циљем пружања подршке ОЦД, грађанским иницијативама и другим актерима и осигуравања кључних предуслова за функционисање и стални развој организација,

Пројекат „За снажније грађанско друштво“ и ове године објављује позив за свеобухватан програм обуке и подршке који ће помоћи организацијама цивилног друштва да разумеју обавезе ОЦД, унапреде своје постојеће процедуре и усклађеност са законском регулативом и прописима. Програм обухвата и пружање подршке у: управљању организацијом, управљању пројектним циклусом  и  извештавањем,  у  области  радног  права  и  правних  питања  ОЦД-а,  финансијског  и  ревизорског подручја, као и у области примене стандарда дигиталне и физичке безбедности.

Програм има следеће циљеве:

  • Подршка ОЦД у разумевању и примени прописа у управљању организацијом
  • Увођење и унапређење стандарда транспарентности и одговорности
  • Усклађивање пословања са актуелним трендовима и важећим прописима

Програм House in Order је намењен организацијама цивилног друштва и другим нерегистрованим или новорегистрованим организацијама.

Детаљан програм обуке можете погледати ОВДЕ. 

Радионице ће бити организоване у онлајн формату, у периоду новембар 2023 – фебруар 2024. године.

Сви заинтересовани за радионице могу се пријавити путем  ЛИНКА.

Након пријављивања, сви учесници ће добити детаљније информације и потврде у вези са појединачним сесијама.

 

Извор: Грађанске иницијативе