ВЕСТИ

08.09.2023.

Отворен конкурс RISE x4 - од идеје до акције

Конкурс за Регионални инкубатор за социјалне предузетнике (RISE), програм који младима пружа стручну и финансијску подршку да развију бизнис који ће да донесе друштвене промене, отворен је до 30. септембра, саопштено је из организације Смарт колектив која спроводи овај програм у Србији.

Позив је отворен за младе од 18 до 35 година који имају идеју како да реше неки друштвени или еколошки проблем, као и мотивацију да ту идеју развију у бизнис током четири месеца трајања програма.

RISE – Регионални инкубатор за социјалне предузетнике је бесплатни програм подршке за развој идеја, односно иновативних решења за проблеме у заједници. Поред Србије, конкурс је отворен у још пет земаља Западног Балкана, а из сваке земље биће примљено по шест тимова који ће током програма развијати предузетничке вештине, након чега ће два тима из сваке земље добити финансијску подршку за оснивање свог социјалног предузећа. Програм је намењен мотивисаним и посвећеним младим људима који су спремни да издвоје време за учење и допринесу позитивним променама на Западном Балкану.

Пријављивање за RISE програм врши се попуњавањем онлајн формулара на овом линку.

Рок за пријављивање је 30. септембар у 23:59ч.

Инкубатор ће окупити младе људе који имају идеју или иновативно решење за нови и бољи приступ образовању, оснаживању жена, култури, руралном развоју, здрављу или запослености у својој заједници. Полазници програма ће имати прилику да стекну вештине и знања која ће им помоћи да реше друштвена или питања заштите животне средине која их интересују, као и да науче како да стекну зараду док раде нешто у шта верују. Циљ програма је да подржи идеје са снажном друштвеном мисијом које ће регион учинити бољим местом.

Више информација о РИСЕ програму, шта очекује тимове на РИСЕ путовању и критеријумима за учешће доступно је овде.

Смарт колектив најавио је и ИНФО сесију која ће се одржати онлајн 18. септембра у 18ч и која има за циљ да одговори на сва додатна питања и недоумице кандидата, а сви заинтересовани треба да се пријаве путем онлајн формулара овде.

Извор: Смарт колектив