ВЕСТИ

25.08.2023.

БЕСПЛАТНЕ ОБУКЕ НА ТЕМУ ПРИСТУПАЧНЕ КОМУНИКАЦИЈЕ

Током наредних месеци, у оквиру пројекта ACTIVE – Приступачна комуникација у циљу инклузије рањивих група на Западном Балкану, тим Каритаса Србије ће спроводити бесплатне обуке на тему приступачне комуникације, које су акредитоване код Коморе социјалне заштите.

Приступачна комуникација значи да се сложена питања поједностављују и чине разумљивима за све људе, са и без потешкоћа, без губитка информација, омогућавајући друштвену, политичку и културну укљученост велике циљне групе. Постоји и јасно дефинисан скуп правила приступачне комуникације и израде материјала на јасном и једноставном језику.

Обуке које реализује Каритас Србије имају за циљ унапређење вештина комуникације полазника, упознавање са појмом приступачне комуникације и јасним и једноставним језиком, као и развојем вештина израде материјала на јасном језику. Осим тога, полазници обуке ће бити упознати са смерницама за организовање приступачних догађаја и израду приступачних веб-сајтова и профила на друштвеним мрежама.

Обука је намењена свима који желе да унапреде своје вештине комуникације, а посебно стручним радницима и помагачима који директно раде са припадницима рањивих група.

Уколико имате питања или сте заинтересовани за учешће на обуци, можете контактирати организаторе путем мејл адресе tamara.benderac@caritas.rs.

Пројекат  се реализује уз подршку Каритаса Аустрије и Реновабиса.

Извор: Каритас Србије