Овај пројекат финансира Европска унија
Овај пројекат финансира Европска унија

ПОЗИВИ

17.08.2023.

Позив за младе из 9 градова: Програм #РазноликоОволико

Омладински програм Београдског центра за људска права позива младе од 15 до 30 година из Београда, Врања, Димитровграда, Лознице, Новог Пазара, Пирота, Прешева, Сјенице и Суботице, да се пријаве на програм #РазноликоОволико.

Циљ програма је оснаживање младих за борбу против дискриминације и усвајање знања и вештина неопходних за промоцију равноправности и праведности. У оквиру програма, осамнаест младих људи добиће прилику да уче о (анти)дискриминацији, стереотипима и предрасудама и стекну вештине да реагују у ситуацијама неједнаког третмана и неправде у својој заједници. Осим тога, учествоваће у заговарачким активностима, креирању портала/апликације за пријаву дискриминације и оснивању првог Савеза младих против дискриминације.

Програм се спроводи од августа до децембра 2023. године у онлајн и офлајн формату, а први тренинг за младе у оквиру програма се одржава уживо од 26. до 30. августа у Врњачкој Бањи (хотел Фонтана).

Учешће на програму је бесплатно, а за све учеснике/це обезбеђена је рефундација путних трошкова, смештај и оброци, као и сва додатна подршка за учешће на активностима.

Пријаве за програм су отворене до 20. августа путем овог линка

Уколико у својој заједници препознајете младу особу (или више њих) коме би овај позив представљао лепу прилику за нова знања, познанства и искуства, веома би нам значило да са њим/њом поделите наш позив и пријавни формулар.

Више информација о програму доступно је овде, или на друштвеним мрежама @mladibgcentar.

Преузето: Омладински програм Београдског центра за људска права