ПОЗИВИ

12.06.2024.

REBOOTING конференција 14.јуна

Омладински савез удружења ОПЕНС Вас позива на REBOOTING конференцију 14. јуна, од 13.00 – 16.00 часова, у просторијама Омладинског центра ОПЕНС у Новом Саду (Булевар деспота Стефана 5), на којојће се представити активности и циљеви трогодишњег пројекта “Подстицање младих за учешће у процесу ЕУинтеграција'', а који суфинансира Европска унија.

Пројекат има за циљ стварање сигурних простора за учешће младих и учење о европским вредностима у Војводини,односно стварање ресурсних центара за омладинску партиципацију и учење о ЕУ, као и оснаживање омладинских организација које имплементирају различите омладинске активности везане за процес приступања ЕУ.

На пројекту Омладински савез удружења ОПЕНС учествује као носилац, а партнери на пројекту су Western Balkans Institute (WEBIN), Бечејско удружење младих (БУМ), СИНХРО (Панчево) и Сомборски едукативни центар (СЕЦ), док су придружени партнери Град Кикинда, Град Сремска Митровица, Град Суботица и Град Зрењанин.

Млади, представници/е организација цивилног друштва, запослени/е у школама, омладинским просторима ијединицама локалних самоуправа, ће имати прилику да се упознају са:

  • Иновативним партиципативним програмима за младе у школама и просторима за младе
  • Финансијском подршком за трећа лица (неформалне групе и организације цивилног друштва)

Додатно, на конференцији ће млади добити прилику да учествују у структурираном дијалогу са представницом ЕУ Делегације у Србији, Сеном Марић, о процесу придруживања Србије Европској унији. С друге стране, представницицивилног и образовног сектора ће разменити најбољу праксу и разговарати о интеграцији ЕУ вредности у формалнои неформално образовање, док ће запослени у јединицама локалних самоуправа и омладинским просторима кроз world-café упознати са значајем професионалог управљања омладинским просторима.

Молимо вас да попуните пријаву путем овог формулара најкасније до 12. јуна ако желите да присуствујете конференцији, јер је број учесника ограничен.

Регистрованим учесницима ће бити обезбеђено освежење и ручак,као и путни трошкови учесницима са територије Војводине који буду присуствовали целом програм.

За више информација слободно контактирајте координаторику пројекта, Катарину Живановић, путем m program@opens.rs или на 069/2019-111

Извор: ОПЕНС