ПОЗИВИ

16.05.2024.

Отворен Конкурс за подршку стамбеним заједницама

Локална фондација Ниш расписује Конкурс за подршку стамбеним заједницама, кроз пројекат ЕУ Ресурс центар за цивилно друштво у Србији. Конкурс је отворен од 15. маја до 15. јуна, а намењен је стамбеним заједницама на територији пет градских општина у Нишу. Кроз овај позив ће пет подржаних идеја добити финансијску подршку у износу од по 110.000 динара по идеји.

Позивамо сложне комшије, активне грађане који желе да унапреде квалитет живота у својој средини, да пошаљу предлоге и своје идеје. Желимо да покажемо да је малим корацима могуће правити велике помаке и да подстакнемо људе да дају свој допринос развоју локалне заједнице.

КО МОЖЕ ДА СЕ ПРИЈАВИ?

На конкурс ,,Комшије за бољу заједнице” могу да се пријаве стамбене заједнице са територије пет градских општина у Нишу (Медијана, Палилула, Пантелеј, Црвени крст, Нишка Бања). Предложене идеје треба да се односе на мала унапређења у микролокалним заједницама и да обухватају следеће области: пејзажну архитектуру, мини техничке мере за уређење простора унутар и око стамбених зграда, унапређење противпожарне заштите, сређивање ходника, кречење, постављање расвете или декорације, уређење и озелењавање јавног, међублоковског простора испред зграда, садњу биљака, поставку мобилијара, канти, клупица и слично.

Све заинтересоване стамбене заједнице више информација могу добити на следећем ЛИНКУ.