БЛОГ

31.10.2023.

КРЕАТОРИМА САОБРАЋАЈНЕ ПОЛИТИКЕ У СРБИЈИ НИЈЕ БИТНА БЕЗБЕДНОСТ РАЊИВИХ КАТЕГОРИЈА У САОБРАЋАЈУ

 

Можемо уочити да највећи проценат испитаника (35,71%) безбедност младих возача оцењује довољном оценом, а потом следе добра и недовољна (28,57%). Док је 0,65% испитаника дало највећу оцену.

 

 

Ако говоримо о поштовању и познавању правила саобраћаја као предуслову за безбедну вожњу, можемо установити да највећи број испитаника (76%) је става да млади возачи не поштују правила саобраћаја.

 

 

 

Занимљив податак је, да је највећи проценат испитаника рад Градске управе у Бору на пољу безбедности саобраћаја је оценило недовољном оценом (50,33%), а потом следи довољна оцена (22,22%).

 

Најважније чињенице и закључци произашли из овог истраживања које је урадило удружење Сигурне стазе би требало да буду смернице за идентификацију проблема и за планирање других детаљних истраживања и будућих активности свих субјеката на територији града Бора, у циљу унапређења безбедности младих лица у саобраћају.

Аутор: Игор Велић, мастер инж. саобраћаја

* заступа и активно промовише савремен концепт одговорности за стање безбедности саобраћаја - уместо само правне одговорности, неопходно је причати о стручној, моралној и политичкој одговорности; уместо приче само о одговорности учесника незгоде, требало би више причати о одговорности креатора Система.

Преузето са сајта Експертског ЕУ Ресурс центра у Бору